khutbah jum’at bahasa jawa; telung keadaan urip

بسم الله الرحمن الرحيم

 

حمدا لله تبارك وتعالى

ومصليا ومسلما على رسول الله صلى الله عليه وسلم.

 

اما بعد…

 

معاشر المسلمين حفظكم الله…

 

اتقوا الله حق تقاته ولا تموتن إلا وأنتم مسلمون.

 

واعلموا أن الله يقول:

 

(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُلْهِكُمْ أَمْوَالُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ ۚ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ)

[Surat Al-Munafiqun 9]

 

وقال أيضا:

 

(إِنَّمَا كَانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنِينَ إِذَا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ لِيَحْكُمَ بَيْنَهُمْ أَنْ يَقُولُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ)

[Surat An-Nur 51]

 

(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ * إِلَّا عَلَىٰ أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ * فَمَنِ ابْتَغَىٰ وَرَاءَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْعَادُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ * وَالَّذِينَ هُمْ عَلَىٰ صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ * أُولَٰئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ * الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ)

[Surat Al-Mu’minun 1 – 11]

 

معاشر المسلمين حفظكم الله….

 

Hadirin Jamaah jum’at ingkang dipun mulyaaken deneng allah

 

Monggo kito tansah ningkataken anggen kito sami netepi taqwa dumateng allahwonten saben ndintenipun, kranten namung kanthi TAQWA kolo wau, kito sedoyo saget manggeh keslametan dunia akhirat.

 

Lan Monggo sami sareng ngati2 anggen kito ginaaken wekdal naliko gesang wonten ing ngalam dunyo puniko. Mangertoso bilih, Saben2 manungso gesang ing ngalam dunyo meniko kados dene tiyang dagang inggih puniko beto modal umur. Saben manungso gesang mesti wangsul ingngarso dalem allah manggen wonten alam barzah, ing tiyang kolo wahu mesti ngitung bathi nopo rugi anggenipun dagang ngamal naliko gesang wonten ing ngalam dunyo. Ing akhiripun tiyang kolo wahu wonten ingkang nemu bejo kranten gadah bathi katah arupi ngamal ingkang kathah, lan wonten maleh ingkang nemu rugi lan getun kranten rugi daganganipun ngamal, kranten boten gadah siso ngamal ingkang bade kadamel sangu lampahipun wonten ing akhirot.

 

Tiyang meniko menggahipun agami ingkang dipun lampahi dipun bagi dados 3 :

 

1.TIYANG ISLAM INGKANG SELAMET, inggih meniko tiyang islam ingkang namung nglampahi pendamelen 2 ingkang fardlu lan nebihi sedoyo awisanipun agami. Kaping

 

2.TIYANG ISLAM INGKANG UNTUNG: inggih meniko Tiyang islam kajawi indakaken sedoyo kuwajiban ugi nebihi larangan2,piyambakipun ugi nindakaken kautaman2 lampah sunah utawi amalan2 ingkang saget nyaketaken dateng alloh.Kaping

 

3. TIYANG ISLAM INGKANG TUNO lan RUGI: Tiyang islam ingkang tansah anggenipun nglampahi kwajiban2,lan tansah nuruti sekabehane nafsu.

 

Tiyang saget mangertos piyambakipun manggen wonten tingkatan ingkang pundi saking perkawis tigo kolo wau,menawi gadah ilmu. Mangertoso….bilih kito sedoyo boten saget selamet wonten akherot kejawi damel ILMU, lan mboten saget tiyang niku gadah Ilmu menawi boten sabar.

 

Hadirin dino2 gesang kito wonten alam donyo puniko dipun ibarataken kados dene saben kangge nandur punopo ke mawon damel panenan qito benjang wonten akhirat.pramilo monggo sareng2 nanem amal sahe, taneman paling sahe menggahipun agami inggih puniko ilmu.

 

Poro Hadirin Sidang jamaah Jum’t ingkang dipun mulyaaken deneng allah

 

Monggo sareng2 angen2 punopo amal qito saben dintene niki, sampun kito kalian ilmu ingkang sampun qito padosi milahi alit .

 

Sayyinadina Ali dawuh: Artosipun : kabeh manungso urip iku podo turu. Mengko yen wes mati lagi podo sadar.

 

Ateges nembe yakin leresipun punopo ingkang sampun dipun dawuhaken dening ALLAH lan RUSULIPUN. umumipun tiyang meniko sami nganggep menawi piyambaipun sampun tumindak sahe, nanging ingkang katah sami boten mangertosi, kranten sami mboten iling dateng nasipipun ing akhirot mangke.milo saking puniko,monggo sami wonteno rahos perihatin kalian nasip kito wonten akhirot mangke.

 

Monggo sami pados ngilmu,sanes ngilmu ingkang katah,nanging ingkang penting inggih puniko ngilmu punopo ingkang manfaat kangge bekal utawi sangu ing akhirot.

Keranten puniko gusti kanjeng nabi mulangi kito dungo mboten sekedar nyuwon sukses wonten gesang teng alam ndunyo mniko, tapi kito kedah nambahi dungo kito dumateng Alloh mugi Alloh pareng dumateng kito gesang ingkang sukses tur katututan keberuntungan, awet dateng ndunyo hinggo alam akherat mangke. Amin.

معاشر المسلمين حفظكم الله…

أقول قولي هذا فاستغفروا الله لي ولكم إنه هو الغفور الرحيم.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s